Blågrönt landskap

Att skapa en bild är något av det roligaste jag vet

Att förmedla en känsla är mina ledord. Jag jobbar ofta med företag som ska profilera sig till sina kunder och vill förmedla just sina egenskaper och kvalitéer. Att gestalta känslor som t.ex kvalité, kunskap och kreativitet är en utmaning som jag välkomnar och tycker är väldigt roligt att jobba med.

Jag försöker också se ett steg längre redan vid fotografering. Hur kommer presentationen att se ut och upplevas i det sammanhang det ska visas, tillsammans med andra bilder, text, format osv.

Men det tog ett tag innan jag hittade mitt uttrycksätt. Efter att jag provat på måleri, skulptur, teckning och grafik i olika utbildningar gick jag ett år på GFU (grundkurs i fotografisk utbildning) och här kändes det att jag hittat rätt.

Inspirerad av några som Christer Strömholm och Anders Pedersén, (initiativtagare till GFU)  jobbade jag vidare i skolan med olika egna konstnärliga projekt. Under den tiden fotograferade man fortfarande analogt och jag är glad att jag hann lära mig att få stå i mörkrummet och framkalla film. Det har hjälpt mig även i den digitala processen att redigera.

2006 startade jag mitt företag och har därefter frilansat för olika företag och privatpersoner.
Jag har alltid hållit mig bred och medvetet valt att inte nischa mig för mycket.  För mig är det viktigare att få igång min kreativitet och det är det som händer med omväxlande uppdrag. Under årens lopp har det mest blivit porträtt, livstil, mode, produkter och trädgård som jag fotograferat.

Några av mina nuvarande inspiratörer inom fotografi är Paulo Roversi, Sara Moon och Francesca Woodman.